Wat is een uitgebreide lichaamsanalyse?

Share

Personal Training is veel meer dan oefeningen doen om af te slanken, kracht te winnen en energie te tanken. Het is in vele gevallen ook het optimaliseren van je bewegingsgedrag. De visie van WOOO is dat we Personal Training uitvoeren met heel veel respect voor jouw doelen en wensen, maar vooral ook voor jouw anatomie. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Dat willen we graag ontdekken!

Ondernemers die bij WOOO starten met een Personal Training of Personal Coaching traject, ondergaan om die reden eerst een uitgebreide lichaamsanalyse. Dit is een screening van de ademhaling, de mobiliteit & stabiliteit van jouw lichaam en de motorische controle.

WOOO-134

We gaan op zoek naar patronen bij de ademhaling, die onder andere een belangrijke rol spelen bij je houding en stressniveau. Daarna gaan we op zoek naar de mobiliteit (ook gekend als flexibiliteit) van jouw lichaam en kijken we naar de stabiliteit van de onderste ledematen.

Als laatste nemen we nog je motorische controle onder de loep en kijken we hoe goed je lichaamsbesef is.

Uit deze testen komt een schat van waardevolle informatie wat voor onze trainers de basis zal vormen voor jouw eerste Personal Training Traject.

Na deze uitgebreide lichaamsanalyse gaan we over tot jouw eerste InBody Scan. Meer informatie vind je in dit artikel. Deze scan zal als uitgangspunt gebruikt worden om jouw vooruitgang de komende weken en maanden op te volgen, want elke 2 weken onderga je een nieuwe InBody Scan.

Zowel de InBody Scans als de uitgebreide lichaamsanalyse vereisen geen sportieve voorkennis, kracht of conditie. 

Meer informatie over deze testen of scans? Ik hoor het graag!

Uitgebreide groeten,

Dominique