Personal Training vs Personal Coaching

Share

Je voelt je vaak vermoeid, out of shape en je wil weer die vitaliteit voelen die je in staat stelt om zowel jouw professionele als persoonlijke verplichtingen beter aan te kunnen. Je bent op zoek naar iemand die je kan helpen om jouw energie terug te krijgen en je fitter te voelen, zodat je jouw leven voluit kan leven. Maar naar wie moet je nu zoeken? Een Personal Trainer of een Personal Coach?

Wat is nu Personal Training en wat is nu Personal Coaching? Zijn een Personal Trainer en een Personal Coach eigenlijk hetzelfde of niet? Beide termen zijn breed interpreteerbaar en worden heel vaak onderling door elkaar gebruikt.

Er zijn wel degelijk verschillen en hieronder nemen we ze even onder de loep, zodat jij de juiste keuze kan maken op basis van wat voor jou het belangrijkste is.

In principe is een Personal Trainer een persoon die naast je staat om je te begeleiden bij sportoefeningen. Dat begeleiden van die sportoefeningen heet dan Personal Training. Hij legt de oefeningen uit, vertelt je waarom je oefeningen uitvoert, wat de voordelen zijn en toont je ook de juiste uitvoering. Eens jij ze zelf uitvoert, hoort de Personal Trainer jou niet alleen te motiveren, maar ook te corrigeren wanneer je de oefening niet uitvoert zoals het hoort. Bij dat corrigeren hoort ook weer de nodige gedetailleerde uitleg en motivatie over het waarom het op een bepaalde manier zou moeten worden uitgevoerd. Daarnaast is een Personal Trainer ook iemand die bijna uitsluitend 1 op 1 werkt.

Een Personal Coach daarentegen kan meer zijn dan een Personal Trainer. Vaak verbindt men bij het woord "Coach" iemand die langs de zijlijn in de handen klapt, terwijl je wordt aangemoedigd om een oefening uit te voeren. Maar niets is minder waar.

Een Personal Coach is iemand die je uitvoerig begeleid bij meerdere facetten binnen jouw traject. Personal Coaching is daarom een veel breder begrip dan Personal Training. Tijdens Personal coaching word je niet enkel begeleid in het bewegingsgedeelte, maar ook in andere disciplines zoals voeding, stress, etc. 

Voor de verschillende disciplines binnen Personal Coaching, wordt ook geacht dat de Personal Coach meer kennis heeft dan alleen maar het Personal Training gedeelte en daar dan ook diepgaande gespecialiseerde opleidingen voor gevolgd heeft. 

WOOO-157-1

Een mooi voorbeeld van een Personal Trainer bij WOOO is Senne Govers, die gespecialiseerd is in de bewegingsmechanica, krachttraining, mobiliteit en dergelijke meer van het menselijke lichaam. Hij voert alle uitgebreide lichaamsanalyses uit en ontwerpt de fysieke korte & lange termijn programma's van onze ondernemers gebaseerd op hun doelen, wensen, lichaamsanalyses & InBody Scans. Daarnaast begeleidt hij uitvoerig onze ondernemers bij het uitvoeren van hun sportprogramma's.

Ik - Dominique Peeters - ben naast zaakvoerder ook Personal Coach bij WOOO en heb naast bewegingsgerelateerde opleidingen, ook de nodige scholing gevolgd met betrekking tot voeding en high performance coaching. Met andere woorden: hoe je weerstanden kan doorbreken, hoe je zelf tot inzichten kan komen en hoe je door verschillende technieken kan uitgroeien tot de beste versie van jezelf boordevol zelfvertrouwen. Ik neem de klanten graag mee op een intensieve en boeiende reis naar een krachtige geest en een fit lichaam.

WOOO-203

Het hele WOOO-team brengt je met jouw gepersonaliseerde traject naar een toekomst waar jij jezelf terug graag ziet, met meer energie als mens en ondernemer alsook meer zuurstof voor zowel je geliefden als je onderneming.

Hopelijk schept dat een beetje duidelijkheid rond wat nu eigenlijk Personal Training en Personal Coaching is en wat een Personal Trainer en Personal Coach voor jou kan betekenen.

Wil je het graag beide diensten gratis en vrijblijvend uittesten om te zien of het wat voor jou is? Boek dan een afspraak via het contactformulier.

Sportieve groeten,

Dominique