Hoe lang duurt een Personal Coaching Traject?

Share

Ondernemers kiezen voor een traject bij WOOO omwille van verschillende redenen. De meeste bedrijfsleiders starten met Personal Coaching omdat ze op zoek zijn naar meer energie, willen afslanken of zich beter in hun vel willen voelen. Ze zijn het beu om een hele dag een vermoeid gevoel te ervaren, overtollige kilootjes mee te slepen of zich uitgeblust te voelen. 

Tijdens onze eerste ontmoeting bij het klankbordgesprek, wil men dan ook graag weten hoe lang het duurt voor de oplossing gerealiseerd is en hoelang ze dus Personal Training of Personal Coaching moeten volgen. De vraag: "Hoe lang moet ik Personal Training volgen?" komt dus heel vaak voor.

Ik wou dat ik kon zeggen dat daar een kant-en-klaar antwoord op bestond, maar dat is er helaas niet. Want ook al kan je zeker op korte termijn meer energie krijgen, gewicht verliezen of krachtiger in het leven staan, daarmee is in de meeste gevallen het probleem nog niet opgelost.

De echte uitdaging ligt namelijk in gedragsverandering op lange termijn en niet op korte termijn. Laten we even afslanken als voorbeeld gebruiken.

WOOO-168

Als je als man 1m80 lang bent en 120kg weegt, dan kan je bijvoorbeeld op amper 12 weken (!) gemakkelijk 20kg of meer verliezen zonder al te veel spiermassa kwijt te raken. Maar wat daarna? En bovendien, wat zal je geleerd hebben in die periode?

Je hebt je hele leven lang patronen opgebouwd die er toe geleid hebben dat je staat waar je vandaag staat. Die kan je in de meeste gevallen niet zomaar van de kaart vegen op 90 dagen tijd. Er zijn theorieën die zeggen dat gedragsverandering gemiddeld plaats vindt op 66 dagen, maar dat is in het geval van jouw gezondheid helemaal niet zo veel voorkomend. In werkelijkheid kan het tot 254 dagen duren, dus een 8 tot 9 maanden. 

Uiteindelijk kies je zelf hoe lang je aan Personal Training of Coaching wil doen. De minimumperiode om bij WOOO aan de slag te gaan is 3 maanden. In minder dan 3 maanden kan je nooit enig aantoonbaar resultaat boeken ongeacht gedragsverandering, dus dat zou een zonde van de investering zijn en dat willen we vermijden.

Interessant weetje: 90% van onze klanten is al langer dan 2 jaar klantDaar zijn we natuurlijk supertrots op.

De klant die reeds het langste komt is Wout Janssen, eigenaar bij House of Hospitality. Hij is al meer dan 7 jaar klant en volgt maar liefst 5x Personal Training per week binnen zijn Personal Coaching traject. Check ook eens dit filmpje.

Meer informatie gewenst over de tijdsduur en invullen van een gepersonaliseerd Personal Coaching traject bij WOOO? Laat van je horen.

Hartelijke groeten,

Dominique