Hoe kan je fysieke kwaaltjes voorkomen of genezen?

Share

Veel ondernemers hebben last van fysieke ongemakken zoals aanhoudende hoofdpijn, pijn aan de rug, schouders, knieën, noem maar op. Als er niets verandert, verandert er niets en wordt het vaak alleen maar erger.

De oorzaken hiervan zijn niet ver te zoeken. Ondernemers hebben voornamelijk een zittend beroep, wat nefast is voor het menselijke lichaam. We zitten aan ons bureau, aan tafel, in de zetel, in de auto en komen nog weinig aan beweging toe. Ze ervaren veelvuldige spanning & stress op geest en lichaam wat er voor zorgt dat het lichaam verkrampt en kwaaltjes veroorzaakt. Als dit niet tijdig wordt aangepakt kan dit resulteren in chronische pijn, hernia's of erger.

Om het hoofd te bieden aan deze problematiek heeft WOOO in 2022 de "Mobility Sessions" in het leven geroepen. Deze zijn sindsdien zeer succesvol gebleken en hebben al tientallen ondernemers verlicht van kwaaltjes en fysieke ongemakken.

Maar wat houden deze Mobility Sessions dan juist in? Wel, voor we aan jouw eerste behandelsessie kunnen beginnen, doorloop je net zoals bij elk Personal Coaching Traject een "Uitgebreide Lichaamsanalyse".

De bevindingen die hieruit volgen, samen met de feedback en lichamelijke klachten die je tijdens je klankbordgesprek hebt aangegeven, vormen de basis voor jouw Mobility Sessions. Dit maakt dat we heel gericht te werk kunnen gaan en de belangrijkste pijnpunten kunnen aanpakken.

Voor elke behandelsessie reken je een 60 tot 70-tal minuten, inclusief de opwarming. Voor de opwarming van 10 minuten voor Mobility Sessions mag je een cardio toestel kiezen dat je pijnvrij kan gebruiken. De bedoeling van deze opwarming is dat je rustig in beweging komt, zonder je in het zweet te werken.

WOOO-113

De behandeling zelf kan bestaan uit verschillende therapievormen voor zowel jouw spieren als je bindweefsel. Dit kan gaan van eenvoudige stretchings, over manuele therapie, manipulaties onder weerstand, triggerpoint therapie, myofasciale release tot proprioceptieve neuromusculaire facilitatie.

Ook al zullen er vergelijkbare behandelingen worden uitgevoerd die je misschien kent van bij kinesitherapie, willen we onderstrepen dat dit geen kinesitherapie of chiropractie is. Wij voeren geen chiropractische of spinale manipulaties uit.

Ook zijn deze behandelingen niet in te brengen bij jouw ziekenfonds. 

Voor deze behandelingen hebben de Personal Trainers bij WOOO specifieke opleidingen gevolgd, die maken dat we deze op een gecontroleerde en veilige wijze kunnen uitvoeren.

Doorgaans raden we aan om dit 1 keer per week te ondergaan gedurende 6 weken, al kan langer ook afhankelijk van de mate van behoefte. Na onze behandelingen is er een wereld van verschil merkbaar op verschillende niveaus. Bewegingen die vroeger konden leiden tot hevige pijnscheuten of pijnsensaties die constant aanwezig waren blijven nu afwezig.

Het is een absolute aanrader voor mensen die reeds kwaaltjes ondervinden of hier risico voor lopen. Meer informatie? Aarzel niet mij te contacteren.

Mobiele groeten,

Dominique