BRYAN PROVOOST

PERSONAL TRAINER

Mensen die mij goed kennen zeggen dat ik gepassioneerd ben door sport. Ik doe heel graag oefeningen op eigen lichaamsgewicht en dit vul ik aan met functionele training. Zelfs als ik niet aan het sporten ben, doe ik wel iets wat met sport te maken heeft.

Enkele jaren geleden begon ik te werken in de fitnesswereld en al snel merkte ik een bepaald patroon: iedereen kan een gewicht optillen, maar weinigen doen dit op een juiste manier. Dit veroorzaakt vroeg of laat blessures en nog veel minder mensen weten hoe ze dit moeten oplossen.

Dagelijkse activiteiten (werk, hobby’s, huishouden,…) zorgen ervoor dat onze lichamen vastroesten in een bepaald bewegingspatroon. Dit veroorzaakt pijn en kwaaltjes maar hindert ook de vooruitgang als je zou beginnen met sporten (overactieve spieren worden enkel sterker terwijl de onderactieve achter blijven).

Hierin zag ik niet alleen een nood bij andere mensen, maar het klikte bij mij ook allemaal. Jaren van competitie in zwemmen had bij mij zijn sporen nagelaten. Ik had blessure na blessure terwijl ik amper 20 jaar was. Hetgeen wat mijn lichaam miste was juist bewegen.

Toen heb ik besloten om mij te verdiepen in bepaalde takken: juist bewegen, mobiliteit herwinnen en pijnvrij zijn. Ik wist al hoe je spieren moet kweken en hoe je vet moet verliezen, maar geen van deze doelen kan je efficiënt bereiken zonder je basis.

Via één van zo’n opleidingen ben ik in contact gekomen Dominique en sinds oktober 2018 werk ik als Personal Coach bij WOOO. Dit combineer ik met mijn studies graduaat dieetkunde.

Mijn doel is mensen terug goed te laten voelen, met plezier te laten bewegen en ervoor zorgen dat ze pijnvrij zijn. Ik geloof sterk in het principe movement as medicine, juist bewegen voordat we zwaar/veel gaan bewegen.